ROZSZERZANIE DIETY NIEMOWLĄT 2025
Jak wychować dziecko, które je zdrowo i z radością
Rozszerzanie diety to coś więcej niż wprowadzanie nowych pokarmów.
To budowanie zdrowych nawyków i pozytywnej relacji z jedzeniem od samego początku, na całe życie.
Jeśli chcesz, by Twoje dziecko:
🥑 jadło chętnie, zdrowo i różnorodnie,
💛 czuło się bezpiecznie przy stole i czerpało radość z jedzenia,
🌿 uniknęło problemów z jedzeniem w przyszłości,
to ten kurs jest właśnie dla Ciebie!
Czego się tutaj dowiesz?
Czego możesz się spodziewać w kolejnych miesiącach rozszerzania diety? Jakie są kolejne umiejętności dziecka jeśli chodzi o:


Jak powinien wyglądać optymalny harmonogram posiłków na każdym etapie rozszerzania diety?
Jak prawidłowo przygotować jedzenie do BLW?


Czego absolutnie nie podawać dziecku w pierwszym i drugim roku życia?
Jak zadbać o mikrobiotę dziecka od samego początku?


Jak prawidłowo wprowadzić produkty potencjalnie alergizujące do diety dziecka?
Co robić, gdy pojawią się problemy brzuszkowe:


Jak zapobiegać wybiórczości pokarmowej i niechęci do jedzenia?
Jak wspierać dobre nawyki żywieniowe dziecka i całej rodziny?


Wszystko, co powinnaś wiedzieć o żywieniu dziecka od narodzin do drugiego roku życia.
Co zyskasz dołączając do kursu?

Dla kogo jest to szkolenie?

Szkolenie jest przeznaczone dla rodziców niemowląt, którzy chcą:
Pomóż dziecku zbudować pozytywną relację z jedzeniem i zaprogramuj dziecko na zdrowie – teraz i w przyszłości.

Jak wygląda ten kurs?
Moduł I
Początek rozszerzania diety
Moduł II
Kolejne miesiące rozszerzania diety
Moduł III
Problemy i rozwiązania
Moduł IV
Mikrobiota jelitowa i zapobieganie niedoborom
Moduł V
MINI KURS GRATIS
Żywienie po 1 roku życia
Jeśli potrzebujesz rzetelnej, uporządkowanej wiedzy w pigułce, w jednym miejscu to ten kurs jest dla Ciebie.
Szkoda czasu na przetrząsanie Internetu i zastanawianie się czy dana informacja jest wiarygodna czy też nie. To ważne, żeby korzystać z rzetelnych źródeł.
Wiedza, którą przekazuję jest oparta o aktualne zalecenia głównych towarzystw naukowych zajmujących się żywieniem dzieci (ESPGHAN, PTGHiŻD, AAP, WHO), najnowsze badania naukowe dotyczące mikrobioty jelitowej dzieci oraz własne doświadczenia rodzicielskie i gabinetowe.


Ten kurs pomoże Ci nie tylko dobrze zacząć przygodę z żywieniem dziecka, ale również pomoże uniknąć wielu błędów i problemów, które często pojawiają się na dalszych etapach rozwoju (neofobia, wybiórczość pokarmowa).
Jestem przekonana, że pierwsze 2 lata życia dziecka mają największy wpływ na jego późniejsze nawyki żywieniowe, a tym samym zdrowie oraz relację z jedzeniem.
Zadbaj o zdrową mikrobiotę jelitową oraz dobrą relację dziecka z jedzeniem od samego początku.
Kurs jest objęty gwarancją satysfakcji. Jeśli Ci się nie spodoba, możesz go zwrócić w ciągu 14 dni i otrzymać całą zainwestowaną kwotę z powrotem.

Ile kosztuje ten kurs?
Zależy mi na tym, aby kurs był przystępny cenowo dla wszystkich Rodziców, którzy rozpoczynają przygodę z karmieniem swoich dzieci.
Jestem przekonana, że pierwsze 2 lata życia to kluczowy okres żywieniowy. To właśnie w tych wczesnych latach kształtują się przyszłe nawyki żywieniowe dziecka.
A więc jest to okres szalenie istotny, który będzie miał wpływ na zdrowie Twojego dziecka w dorosłym życiu.
Kurs może być Twój dożywotnio za jedyne:
199 zł
Opinie o moich kursach



Dlaczego możesz mi zaufać?

Nazywam się Magdalena Ciężkowska. Jestem dietetyczką dziecięcą i terapeutką karmienia. Specjalizuję się w rozszerzaniu diety oraz żywieniu dzieci z wybiórczością pokarmową.
Pomagam rodzicom w pokonywaniu trudności związanych z żywieniem dzieci oraz uczę jak zbudować pozytywną relację dziecka z jedzeniem – od początku, na całe życie. Szczególnymi obszarami moich zainteresowań są: mikrobiota jelitowa, zdrowie układu pokarmowego, neofobia i wybiórczość pokarmowa.
Jestem autorką bloga dziecizdrowoodzywione.pl, kilku ebooków z prostymi przepisami dla zabieganych mam oraz kursu „Pomóż niejadkowi polubić jedzenie i odzyskaj spokój”.
Prywatnie jestem mamą dwóch chłopców. Obydwaj nauczyli mnie bardzo dużo w kwestii jedzenia i „niejedzenia” 🙂